A do të funksionojë një sistem FV kur ka ré? Çfarë ndodh gjatë natës?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/algeblbo/public_html/Domains/solaron.al/wp-content/plugins/q-and-a/inc/functions.php on line 252

Po, por sasia e energjisë e prodhuar do të jetë më pak në një ditë me re sesa ne një ditë të shndritshme me diell dhe qiell të pastër blu. Retë pengojnë rrugën e diellit për në tokë dhe prandaj, ulin sasine e ndriçimit që ‘godet’ siperfaqen fotovoltaike. Disa module FV janë projektuar posaçërisht për mot me ré por përkundrejt një çmimi më të lartë.

Fatmirësisht, në Shqipëri ne jemi të pozicionuar në mënyrë ideale për të marrë mesatarisht 3400 orë-diell në vit, që karakterizohen nga qartësi e lartë e qiellit dhe relativisht ndotje e ulët e ajrit.

Gjatë natës modulet FV nuk prodhojne energji elektrike.