A do të funksionojë sistemi FV në rast se më shkëputet energjia?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/algeblbo/public_html/Domains/solaron.al/wp-content/plugins/q-and-a/inc/functions.php on line 252

Në përgjithësi, jo, nuk do të funksionojë. Në rast se keni instaluar një sistem FV rrjet-lidhur dhe ndërpritet energjia për çfarëdo shkaku, për arsye sigurie, sistemi juaj FV menjëhere dhe automatikisht do të izolohet duke mos ju furnizuar me energji elektrike. Vetëm në rastet kur keni të instaluar edhe një sistem baterish (ose bankë baterish, ose UPS) së bashku me sistemin fotovoltaik, ju siguroni furnizim me energji elektrike edhe kur ajo shkëputet nga operatori.