A mund ta instaloj vetë një modul FV?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/algeblbo/public_html/Domains/solaron.al/wp-content/plugins/q-and-a/inc/functions.php on line 252

Po të mos jeni një elektriçist me eksperiencë në instalimin e fotovoltaikëve, ne nuk ju rekomandojmë që ju ta instaloni vetë modulin FV. Modulet FV kanë të bëjnë me rrymën e vazhduar, instalime të cilat jo çdo elektriçist i njeh. Prandaj, për mirëqenien tuaj dhe të të tjerëve rreth jush dhe për të evituar dëmtime të përhershme të pajisjeve, ne ju rekomandojmë që ju të kontaktoni me një elektriçist ose teknik me eksperiencë në instalimet fotovoltaike. Së bashku me këtë, duam t’ju kujtojmë se një inxhinier është profesionisti i duhur për të projektuar një sistem FV, jo një elektriçist. Për të siguruar ndërlidhje me rrjetin do t’ju duhet të merrni paraprakisht miratimin nga autoritet, proçedura të cilat kërkojnë projektimin e sistemit FV nga një inxhinier i liçensuar, kështu që është e paeviteshme pagesat ndaj inxhinierit elektrik të liçensuar ose kompanisë konsulente.

Një modul FV më vete, me shumë mundësi nuk do t’ju shërbejë shumë në shtëpinë tuaj, meqenëse ka nevojë për një inverter, çelësa, kabllo, etj., përzgjedhja dhe instalimi i të cilave nuk është diçka që ju mund ta bëni vetë.

Gjithashtu, ju duhet të kuptoni që edhe thjeshtë të transportoni një modul FV të ekspozuar në mes të ditës nga makina juaj për në tarracë, megjithëse nuk është i lidhur me asgjë, moduli do të jetë duke kryer funksionin e tij; pra, ju po rrezikoni të ekspozoheni ndaj tensioneve që mund të tejkalojnë 40VDC!