Kur funksionon më së miri një modul fotovoltaik?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/algeblbo/public_html/Domains/solaron.al/wp-content/plugins/q-and-a/inc/functions.php on line 252

Një modul FV duhet ekspozuar nën rrezet direkte të diellit për të prodhuar energjinë maksimale. Prodhimi i energjisë nga moduli FV varet shumë nga mënyra e pozicionimit të tij në lidhje me diellin; prandaj, sasia e energjisë qe ai do të prodhojë varet nga orari i ditës dhe nga stina. Duke supozuar që një modul FV është montuar në mënyrë optimale, ai do të prodhojë sasinë më të madhe të energjisë elektrike midis orës 9 të mëngjesit dhe 3 të drekës, dhe do  të arrijë pikun rreth orës 12 në mesditë, kur dielli ndodhet direkt mbi të.

Prodhimi i një moduli FV varet gjithashtu edhe nga qartësia e qiellit. Retë gri të dendura e vështirësojnë depërtimin e rrezeve të diellit për të arrirë sipërfaqen e modulit. Ndotja e ajrit gjithashtu ndikon prodhimin e modulit FV, gjë që është e dukshme ne vënde me nivel të lartë ndotje. Në Shqipëri, ndikimi i ndotjes së ajrit është i papërfillshëm në zonat urbane dhe nuk ekziston në zona të tjera.