Pse shikoj kaq pak fotovoltaikë të instaluar në Shqipëri? A është ky një tregues i funksionimit jo të mirë të tyre?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/algeblbo/public_html/Domains/solaron.al/wp-content/plugins/q-and-a/inc/functions.php on line 252

Jo. Shqipëria është vendi ideal për të prodhuar energji elektrike nga fotovoltaikët. Ja pse.

Arsyeja pse ju nuk shikoni shumë module FV të instaluar në Shqipëri është sepse shume pak njerëz i njohin përfitimet e tyre dhe mënyrën si mund të fitojnë nga kjo teknologji.

Një tjetër arsye është që përpara vitit 2013, legjislacioni që rregullon sektorin e energjisë së rinovueshmë nuk ekzistonte. Në të ardhmen e afërt, incentiva, ulje taksash, subvencione dhe grante pritet të përkrahin këtë sektor. Me synimin për t’iu bashkuar BE, Shqipëria i vetmi vend në Europë me zero Vat kapacitet të instaluar fotovoltaik, duhet të zhvillojë sektorin e energjisë së rinovueshme nga fotovoltaikët domosdoshmërisht.